Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBF Älvstranden

Följ

IBF Älvstranden

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
IBF Älvstranden
Välj lag

Kontaktinformation

Namn IBF Älvstranden
Adress Anders Carlssons gata 12
Postadress 41755 Göteborg
E-post kansli@ibfalvstranden.se
Orgnr 857500-2400
A-Lag Herrar

Om IBF Älvstranden

IBF ÄLVSTRANDEN
Föreningen bildades den 9 juni 1996 genom en sammanslagning av BK Dumle (1986) och Lundby IBK (1989). IBF Älvstranden bedriver breddsatsande ungdomsverksamhet och juniorinnebandy och har ett herrlag i division 2. Vi strävar efter god klubbkänsla, fin harmoni och positiva medlemmar. Vårat upptagningsområde spänner över i stora delar av Hisingen med många aktiva från Tuve, Backa, Eriksberg & Lindholmen. Vi ger alla som vill, oavsett religion, ålder eller nationalitet de bästa förutsättningarna att lira innebandy.

I klubben är vi ca 2-300 aktiva innebandyentusiaster med spel i 13 serier. Namnet - Älvstranden har vi tagit av den anledningen att vi har basen för vår verksamhet i det fräscha och expansiva Lindholmen, som ligger i Norra Älvstrandens vagga mellan Älvsborgs- och Göta Älvbron. Vattnet har alltid spelat en stor roll för Göteborgs utveckling. Smeknamnet ”Pirates” är verklighetsförankrat i och med Lasse i Gatans (Lars Gathenhielm 1689-1718) vilda framfarter som Kapare på Västkusten. Vår hemmabas är Santos idrottshall som ligger centralt på Lindholmen.

VÅR ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING
Föreningen ska bedriva sin sportsliga verksamhet i enlighet med de generella mål och den inriktning som Svenska Innebandyförbundet sätter upp. Vi ska i första hand alltid ha kul och vara stolta över att spela i klubben, vi ska aktivt verka för att ge alla våra medlemmar en kamratlig och trygg social gemenskap.

VÅR VERKSAMHETSIDÉ
För de allra minsta (7-12 år) där idrotten fortfarande ska vara lek anser vi det är viktigt att de har möjlighet att träna i sin närmiljö. Barn är barn och de ska få chans att lära genom att leka. De tränar i sin närmiljö. För de lite äldre (13-15 år) som vill ägna sig mer åt innebandy, erbjuder vi taktisk och teknisk utbildning. Detta kompletterat med fostran i allt från att bli en bra spelare till att kunna uppföra sig som en riktig idrottsman, med andra ord – ”som en sann Pirat”. När man nått Junior och Seniorålder (>16 år), ska vår barn och ungdomsverksamhet ha grundlagt förutsättningar att satsa stenhårt på innebandy. IBF Älvstranden skall bereda flera alternativ, som exempelvis A-lag, reservlag, motionsinnebandy, samarbetsklubb eller ledarutbildning.